”Ankara’ya öyle yakışırdı ki kar.”

”Asfaltlar ışıldar, buz tutardı resmi yalanlar. ”

Mısralarıyla ne de güzel anlatmış Ankara’yı Yılmaz Erdoğan.

Bir öğleden sonra Ankara’sında sevgilinizle buluşup serin sokaklarında yürüdükten sonra adımlarınız sizi Kızılay Meydanına doğru götürecektir. Hem ilk hem de son defa gelenlerin mekanıdır Kızılay. Sokaklarında el ele yürürsünüz. Karanfil sokaktan çıkar konur sokağa doğru adımlarsınız yavaş yavaş. Sizden önce yürüyen sevgililerin ayak izlerini takip edersiniz adeta. Kim bilir kaç sevgili yürüdü bu sokaklarda, ya da kaç devrimci, ya da kaç ülkücü… Herkesin uğrak mekanıdır çünkü Kızılay. Herkesi benimser, kimseyi ötekileştirmez.

Yürümekten yorulan adımlar oturup dinlenmek ister. Bir kafede karşılıklı çaylarınızı yudumlarsınız. Peki ya sonra. Sinema aslında iyi bir fikir olabilir. Yılar önce bir kaç tane büyük sinema vardı Kızılay’da. Şimdilerde onların yerini Sevgili Sineması ya da çift sineması olarak da bilinen sinema kafe’ler aldı. Sevgili sineması, aslında çiftlerin verdiği bir isim oldu sonralarda. Gittiğiniz sinemada sevgilinizle rahatsız edilmeden öndekinin kafasına takılmadan arkadakinin patlamış mısır yeme seslerinden ya da çocuklarıyla gelen ailelerin çocuk seslerinden rahatsız olmadan sadece siz, ve ekranda izlemek istediğiniz film; işte gerçek huzur bu olsa gerek. O nedenledir ki müşterilerimiz sevgili sineması ya da çift sineması olarak adlandırmaktadırlar.

Biz Sinema Yedi markası adıyla tam 12 yıldır hizmet vermekteyiz. Daha önce yerimiz Bahçelievler’de idi. Sonrasında sizlerin teveccühüyle sınırlarımıza sığamadık ve daha büyük ,daha geniş ve konforlu olan Kızılay’daki yeni yerimize taşındık. Salonumuza geldiğinizde sizleri karşılayan güler yüzlü ekibimiz eşliğinde filminizi seçer ve sadece size ait olan salonumuzda filminizi huzurla ve zevkle izlerisiniz. Lütfen bizi T.V evleriyle karıştırmayın. Sinema Yedi’de gerçek sinemanın tadına varabilmeniz için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştür. Filmlerinizi full hd projeksiyon ekranlarında, özel ses sistemler ve rahat koltuklarda izlersiniz. Salonlarımızda asla televizyon ile gösterim yapılmamaktadır.

İster sevgili sineması ister çift sineması deyin, bu yeni nesil sinema kafeler geleceğin sinema sektöründe etkili olacaktır. Aslında biz Sinema Yedi olarak sadece bir sevgili sineması değiliz. Salonlarımızda erkek erkeğe ya da kız kıza arkadaşlarınızla isterseniz de büyük salonlarımızda kalabalık arkadaş gruplarınızla film izleyebilirsiniz. Hatta eşiniz ve çocuklarınızla birlikte güzel bir aile filmi de izleyebilirsiniz.  Kısacası hem film izlemek hem de hoş sohbet etmek isterseniz gönül rahatlığıyla bizi tercih edebilirsiniz.

Sektörünün öncüsü Sinema Yedi ile hep ileri!!!