Sinema Cafe

Merhaba sevgili Sinema Yedi sakinleri. Bir önceki yazımızda siz sinema cafe severler için The Matrix serisinin 4. Filmi olan The Matrix Resurrections filmiyle ilgili gündemdeki detaylardan bahsedeceğimizi yazmıştık. Elbette ki Matrix deyince akla ilk gelen ünlü oyuncu Keanu Reeves’ten bahsetmemek olmazdı. Tabii biz de klasik bir türk vatandaşı gibi öncelikle Keanu Reeves’in bu serideki dört filmin çekimlerinden ne kadar para kazandığı ili ilgili bilgileri sizlerle paylaştık. Şimdide biraz film hakkında eleştirmenlerin söylediklerine bir göz atalım. Şunu da hatırlatmak isterim ki bu eleştirmenler henüz bu film yayınlanmadan önce izlemiş olan profesyonellerdir.

En vizyonlu sinema cafe olan Sinema Yedi siz değerli müşterileri için profesyonel sinema eleştirmenlerinin yorumlarını sizler için derledi. Hatırlatmak isterim ki bu eleştirilerin hiçbiri spoiler içermemektedir. Bu sebeple yazımız henüz bu filmi seyretmemiş olanlar da gönül rahatlığıyla okuyabilirler.

Matrix Resurrections sinema cafe

Matrix Resurrections

The Matrix Resurrections filminin gösterime girmesine aslında şuan itibariyle saatler kaldı diyebiliriz. Peki sizce bu film eleştirmenlerden kaç puan aldı? Sinema Cafe Sinema Yedi olarak yazımızın devamında bu puanları da sizlerle paylaşacağız.

İşite size bu profesyonel eleştirilerin bazıları…

Katie Walsh: ‘’Serinin dördüncü filminin yönetmeni Wachowski başlangıçta kariyerini oluşturan bu eşsiz dünyayı yeniden ziyaret etmenin yanında seyircileri eğlenmeye de davet ediyor ve tüm benliğini metne vererek ‘dirilişe’ amansız bir coşku getiriyor.’’

Bill Goodykoontz: ‘’Açıkçası, bazen takip etmesi zordu. Filmi akışına bırakmanız ve bu ‘yarı-dini kurtarıcı mitolojisinin’ etkisi altına girmeniz gerekiyor Kendinizi konunun ya içinde ya dışında buluyorsunuz. Ben şahsen kendimi dışarıda buldum.’’

Sinema Yedi Yorumu:

Bence Bill Goodykoontz bu filmi sinema cafe’de izleseydi kendini konunun tam da içinde bulabilirdi. Kendisine tavsiyem bu filmi bir de Sinema Yedi farkıyla izlesin. Tahmin edeceğiniz gibi espri yapıyorum. Bu eleştirmenler de o kadar ciddi oluyorlar ki bazen işin tadı kaçıyor bence. Neyse birkaç eleştiri daha inceleyelim bakalım.

Meagan Navarro: ‘’Resurrections, varoluşsal bir öz farkındalıkla serinin mirasıyla çatışıyor. Ancak bu sefer, yönetmen ve eş yazar Lana Wachowski, işi çok daha kişisel ve duygusal bir yere çekerek, bir de bu karışıma sürpriz olarak mizahi öğeler katıyor.’’ 

 Sinema Yedi olarak, siz sinema cafe takipçileri için birkaç yorumu sizlerle paylaştık. Bu yorumların içeriğinde bence işin ruhu eksik kalmış. Çok yakında, DVD’si bize ulaşır ulaşmaz sizlerde sinema cafe farkıyla bu filmi izleyebileceksiniz. Sinema Yedi olarak sinema ortamını aratmayan sinema cafemizde izledikten sonra sizlerin de yorumları olursa paylaşabiliriz. 

Bu arada tüm bu eleştrimenlerin %70’i filmi beğenmiş durumda.